perjantai 16. syyskuuta 2011

Enkelipallot eli orbit, voiko yliluonnollista valokuvata?

Törmäsin käsitteeseen "orbit" eli enkelipallot alkukesästä, kun taas lisäsin informaatiotani lueskelemalla artikkeleita netin ihmeellisessä maailmassa. Orbit eli enkelipallothan ovat siis joidenkin mukaan valokuvaan vangittuja enkeleitä, keijuja ja muita luonnonhenkiä. "Enkeli asiantuntija" Diana Cooper on kirjoittanut asiasta kirjankin, siihen en ole tutustunut, mutta kiinnostuneille tiedoksi, että kirja löytyy suomeksi nimellä Enkelipallot.

No, tuumasta toimeen siis, minäkin halusin valokuvata keijukaisia ja luonnonhenkiä, mikäs sen mukavampi tapa viettää kesäpäivää. Koska olen jossain määrin aina skeptinen, kävin läpi koneelle tallennetut valokuvat etsien niistä orbeja. En löytänyt lähes tuhannen valokuvan valikoimasta ainoatakaan kuvaa, jossa näitä palloja esiintyisi. Näin siis tarkastin kamerani, ja totesin, ettei sillä ollut tapana tehdä mitään erikoista tietämättäni, eli laskin pois kameran valotusvirheet.

Lähdin siis matkaan. Kuvasin ja kuvasin, enkä saanut palloja kuviini, vaikka kuinka yritin. Lopulta palasin pettyneenä terassille kameran kanssa. Katselin vanhaa omenapuutamme, kunnes tuli tunne, että otan vielä yhden kuvan omenapuustamme. Ja mitä ihmettä sain kuvaan?


Näetkö alareunassa kasvot, jotka katsovat ylöspäin? Jotkut eivät ole kasvoja osanneet nähdä, mutta minulle ne ovat selvät. Siinä on nainen. En tiedä, onko kyseessä omenapuun henki, vai mikä lienee, mutta hämmennys oli suuri kun kuvaa katsoin. Tämän jälkeen sain niitä niin sanotuja orbejakin kuviini silloin tällöin kuvatessani, seuraavassa kahdessa kuvassa eilen kuvaamiani luonnonhenkiä.Olen itse vielä hieman skeptinen näitä palleroita kohtaan, en tiedä miksi. Vaikka ne tarkalleen ottaen alkoivat ilmestyä vasta tietoisen päätöksen jälkeen, eikä niitä näy kuin silloin, kun varta vasten päätän kuvata orbeja, mieleni kuitenkin kyseenalaistaa asiaa. Mitä te olette mieltä? Oli miten oli, aion kuitenkin jatkaa pallukoiden metsästystä ihan mielenkiinnon vuoksi. Olen yrittänyt kuvata orbeja erilaisisissa sääolosuhteissa, erilaisessa valossa, vastavaloon jne. mutta nämä asiat eivät näytä pallojen ilmestymiseen vaikuttavan. Olen hinkannut kameran linssiä puhtaaksi, olen puhallellut pölyt pois, mutta näilläkään asioilla ei ole näyttänyt olevan merkitystä. Ehkä ne sitten oikeasti ovat luonnonhenkiä, jotka näyttäytyvät ujosti valokuvaajalle, joka niitä pyytää poseeraamaan? :)

17 kommenttia:

 1. Mä näen kyllä tossa puukuvassa jonkun hahmon myös :) Ja noi alempien kuvien pallurat tuo mieleen keijujen valon tai jtn.. itse en oo kauheasti saanut tälläisiä kuvia otettua, mutta pitääkin pistää korvan taa vastasuuden varalle, jos metsässä tulis otettuakin vähän henkikuvia xD

  VastaaPoista
 2. Koita ihmeessä, sekin oli aika mystistä, että noita pallukoita sun muita ilmiöitä alkoi tulla sen jälkeen kuviin, kun lähti kuvaamaan sillä ajatuksella, että haluaa niitä kuviinsa saada. :D

  VastaaPoista
 3. Todella kummallista.. jos niitä sitten oikeasti saa kuvattua, niin pystyykö ne aistimaan sen, että ne haluaa kuviin?

  VastaaPoista
 4. Varmaan. Samalla lailla, kun mulla tuli tunne, että pakko kuvata vielä toi omenapuu. Kai siellä joku julkisuutta rakastava henki pyyteli ottamaan siitä kuvan :D

  VastaaPoista
 5. Kaverini isä kuoli vuosi sitten, hänen isä oli myös minulle ystävä 20v takaa (olimme naapureita) ja erittäin paljon tekemisissä olin koko perheen kanssa. Sen kuoleman jälkeen hänen tyttärensä kotona on ilmestynyt orbeja aivan mielettömiä määriä kuviin, kymmeniä. Jos osaisin, voisin jonkun kuvan tännekkin laittaa ja jos joku osaa tulkita niitä niin meielläni lähetän vaikka yksityisesti viestiä, minua kiinnostaa kovasti se älytön orbimäärä. Myös kaverini on nähnyt isänsä haamun läpinäkyvänä kaksi kertaa kun on ollut ulkona (ja varmasti hereillä siis, hän on terve eikä ole mitään lääkitystä) samaan aikaan koirat ovat alkaneet haukkua ihan tolkuttomasti ja tuijottaen tähän suuntaan....jos joku kiinnostuu kuvista voin laittaa niitä tulemaan pari kappaletta joissa ei näyt muuta kun mieletön määrä orbeja. Olen kuvannut siellä vuosia koiria ja vasta hänen isänsä kuoleman jälkeen orbit ilemstyivät. Sekin on outoa, että minulla on vielä tallella vanhempikin kamera jolla otin kuvia usean vuoden ajan ja nyt uudempikin ja molemmilla sama juttu, mieletön määrä orbeja. Missään muualla en saa orbeja kuvaan sellaista määrää kun heillä, joskus olen metsässä saanut päivänvalolla (ilman salamaa)kuvaan muutaman paleron. Kamerani 2kpl siis eivät ole rikki, koska esim. kotoani en ole saanut yhtään palluraa kuvaan.olen ystäväni kanssa kuvannut sisällä ilman salamaa, salaman kanssa, ilman valoja, valojen kanssa, vastavaloon, niin, että valo tulee takaa jne....eli eri kuvaustyylejä on kokeiltu useita.
  Terv.orbeja kuvaava
  kotikissat@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Valitettavasti ihmisen tekemät koneet mm. kamerat eivät ole täydellisiä. Ensimmäisessä kuvassa on tyypillinen tilanne kun kuvataan vastavaloon melkein aurinkoa kohti. Valo taittuu kameran optiikassa epätäydellisesti ja heijastuksiakin on. Eli kameran optiikassa tulevia valovääristymiä tuossa ensimmäisessä kuvassa. Kaikille valokuvaajille tuttu ilmiö ja helposti valolla toistettavissa.

  Jälkimmäisissä kuvissa taas salama loistaa kirkkaasti pienistä vesipisaroista takaisin kameraan. Täysin normaali ilmiö tämäkin.

  T: Mikael

  VastaaPoista
 7. Älä oo mikael tommonen!

  VastaaPoista
 8. Enkelipalloja saa PALJON kuviin kun ottaa salamalla kuvan lumisateessa. On kuulkaa todella hengellinen olo siin vaiheessa. Taivas täynnä enkeleitä.

  Siihen päälle hiukan homeopaattiisia nappeja ja hyvä tulee...

  T: Skeptikko

  VastaaPoista
 9. Oman kokemukseni mukaan enkelipalloista saa parhaat kuvat salamalla siihen aikaan, kun kesän kukinta-aika on lopuillaan. Tai syksyllä usvaisina aamuna tai pienessä tihkusateessa.

  Enkelipallot eivät myös pidä kovin siisteistä kodeisa. Jos jätän imuroimatta muutamaan päivään, niin enkelipallot ilmaantuvat muistuttamaan siitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti tuo kesäaika meinaa sitä, että on niin kirkasta että se valo heijastuu kameran linssiin ja tihkusade taas näkyy kamerassa läntteinä ja tietenkin pölypallot ei ole sama asia kuin orbi..

   Poista
 10. hei kaikki, te olette kiinnostuneet sanoista asioista kuin minä jos ja kun haluatte niin minulla on omat sivut facebookis, nimellä taivaankannen tuollapuolen siellä on kanssa kaikenlaisia kuvia enkelipalloista ja hengistä, jos kiinnostaa, voidaan vaihdella mielipiteitä ja kommentteja se olisi mukavaa. terveisin : Tuula Paananen, löytyy kun kirjoittaa siihen kohtaan missä etsitään ihmisiä taivaankannen tuollapuolen

  VastaaPoista
 11. Mulla on tullut kuviin noita valopalloja ilman salamaa, ilman superkameroita, ja missä vain, minnepäin vaan kuvattuna, lumisateen kans, ilman yms. On myös valotusvirheitä, mutta nämä orbit on toistaa samaa kaavaa väreiltään ja muodoiltaan riippumatta kamerasta, kuvaajasta ja paikasta.. en usko että kaikkien ihmisten kamerat valottavat tismalleen samanlaisesti "virheitä" kuviin..

  VastaaPoista
 12. Nykyään lähes kaikki saa valokuviin orbeja ja henkiolentoja, minä mukaanlukien. Näkyi niitä ennenvanhaakin filmikameralla otetuissa kuvissa, mutta vaan harvemmin. Toiset ovat "hurahataneet" digikameran kuviinsa niin, että näkevät joka kuvassa jotain yliluonnollista ja tuputtavat niitä näkemyksiään jokaiselle joka vaan jaksaa kuunnella ja katella. Huh hoijaa, onhan noita kaikenlaisia ja sitten vielä näkijöitä jos jonkilaisia claudioita kaksnaamasia selkäänpuukottajia ja mukamas ovat itsensä mielestä niin henkisiä ihmisiä, kuitenkin vailla moraalia mikä näkyy kauas...... luulevat että voivat sen peittää........

  VastaaPoista
 13. Jos haluat varmuutta enkelipallokuviisi, niin voin järjestää koulutusta http://mielikuva.wordpress.com/2013/12/24/enkelipallot/

  VastaaPoista

Kaikki kommentit maan ja taivaan väliltä tervetulleita, kiva jos jätät merkin käynnistäsi :)