tiistai 8. marraskuuta 2011

Keltainen, ärsyttää vai piristää?

Jostain syystä kaipaan ympärilleni keltaista väriä kipeästi. Iloinen ja energinen keltainen joka tuo mieleen kesän ja lämpöiset auringonsäteet, kupillisen keltaisena poreilevaa jaffaa jäillä, ja iloisena kukkivan niittyleinikin pellon reunalla. Itse asiassa olen kokenut kovan keltaisen kaipuun myös pari vuotta sitten syksyllä, kertonee varmaan tummien talvi-iltojen riistämästä energiasta. Keltainen on hiukan hassu väri. Jotkut ihmiset eivät pidä siitä lainkaan. Pieninä ripauksina se kuitenkin nostaa useimpien suupielet ylöspäin, mutta liian suurina määrinä se aiheuttaa jonkinasteista ärsytystä melkein jokaisessa. Jos haluat erottua massasta, niin pue ihmeessä päällesi keltaista, saat varmasti osaksesi monta hymyä, mutta aivan takuuvarmasti joitain ihmisiä ärsyttää pirteä ja energinen olemuksesi suunnattomasti. ;) Jos siis tylsyys painaa, pukeudu kokokeltaiseen, ja mene testaamaan teoriaani. Ja mitä olette mieltä, eivätkö nämä kuvat kaipaa seurakseen keltaista, edes ihan vähän? ;)
Ei kai auta kuin lähteä maalikauppaan hakemaan purkki keltaista maalia, ja kirpputorilta jotain keltaiseksi maalattavaa!

4 kommenttia:

 1. Itse kuuluin parinkymmenen vuoden ajan keltaisen vihaajiin. Koin sen tunkkaiseksi ja päällekäyväksi väriksi. Kuitenkin kolme vuotta sitten näin kaupassa sitruunankeltaisen käsilaukun, ja harmittelen vieläkin, etten ostanut sitä! Minulla on keltaiset vaatteet, eritoten ne räväkän sitruunaiset alkaneet lisääntymään... Ja haaveissa on keltainen ulkoeteinen :) Nykyään se kuuluu siis jopa lempiväreihin, mikä on todella outoa! En siis ikimaailmassa olisi voinut nuorena kuvitellakaan, että pitäisin joskus keltaisesta.

  Minulle keltainen edustaa pulppuavaa iloa, kevään ensimmäisiä perhosia sekä niitä ihania niittyleinikkejä. Mun on pitänyt tehdä postaus samasta aiheesta, että jatkanpa sitten siellä ;D

  VastaaPoista
 2. Elise, myös joskus keltainen on kuulunut mun "inhokki" väreihin, ja en olisi voinut kuvitellakaan, että vuosikymmenen päästä janoan sitä ympärilleni... Ihmisellä on kausia, jolloin hän kokee jonkun värin tarpeelliseksi, ja jokaisella värillä on omat ominaisuudet annettavanaan :) Jostain syystä hyvin usein omaan ja ensimmäiseen kotiin muuttavat nuoret suosivat sinistä sisustusta. Sininen on rauhottava ja konservatiivinen väri, korvaa ehkä osaltaan vanhempien puuttumista. Mielenkiintoinen aihe, niinkuin aina väreihin liittyvät aiheet.

  VastaaPoista
 3. Onpas täällä veikeä blogi :) kirjasin itseni lukijaksi.
  P.S. Sievä sisustustyyli sinulla!

  VastaaPoista
 4. Andromeda, kiva kun päätit lähteä seuraamaan elämäntapahörhön elämää ;DD Tervetuloa!!

  VastaaPoista

Kaikki kommentit maan ja taivaan väliltä tervetulleita, kiva jos jätät merkin käynnistäsi :)