tiistai 1. marraskuuta 2011

Sadunomaisia inspiraatioita

On erittäin hankalaa yrittää löytää inspiraatiokuvia keijumaiseen ja sadunomaiseen sisutukseen. Siksi keräsin omasta mielestäni ihania inspiraatiokuvia teidänkin iloksenne esille. Mikä voi olla ihanampaa, kuin tulla kotiin, ja hypätä keskelle satua?

http://thebutterflycollector.typepad.com/ 

actionsupply.com  
http://static.howstuffworks.com 
http://www.homeplanhomedesign.com 
Sadunomaisen sisustuksen luomiseen ei tarvita kuin ripaus rohkeutta ja mielikuvitusta, vaaleanpunaisia unelmia ja keijupölyä. Olen vieraillut elämäni aikana monissa kodeissa, ja harmikseni huomannut, että suurin osa kodeista sisustetaan vieläkin "muita varten", eli omaa persoonaa ei uskalleta tuoda esiin. Onhan se helppoa sisustaa muiden maun mukaan; ripaus ruskeaa, beigeä sekä valkoista ja jokaisen silmää miellyttävä tila on luotu. Mutta missä on kodin persoonallisuus? Erilaisissa sisustuksissa hauskaa on yllätyksellisyys ja riemastumisen tunne kun huomaa jonkun hauskan yksityiskohdan ja saa hymyn huulilleen. Sisustus on onnistunut silloin, kun se kertoo jotain oleellista sisustajan persoonallisuudesta ja kiinnostuksen kohteista, ja herättää vierailijassa tunteita. Uskaltakaa sisustaa muiden mielipiteistä välittämättä, on aina yhtä hauskaa ja riemastuttavaa vierailla kodeissa, joissa sisutuksen lähtökohtana on ollut omat mieltymykset ja tarpeet, eivätkä muiden.

8 kommenttia:

 1. Piti vielä huomauttaa, että olen minä itsekin sortunut "muille" sisustamiseen aikoinaan. ;D Nykyään, kun sisutan itselleni ja perheelleni, koti on saanut aivan uuden merkityksen, ja on yksi tärkeimmistä kiinnekohdista elämässäni.

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia! Pidän varsinkin ekasta :)

  Luulen, että beigellä sisustajat eivät vain ymmärrä, että koti voisi olla muutakin. Mikäs siinä, jos siitä itse tykkää kuin hullu puurosta, sitten se sisustus on valkoista ja beigeä! Rakkaudella koottu sisustus on minusta aina lopulta sellainen, jossa vieraskin viihtyy, vaikkei sisustus varsinaisesti olisikaan sitä, miten vieras itse sisustaisi.

  VastaaPoista
 3. Elise, eka kuva on munkin suosikki :)

  En varsinaisesti pilkkaa ruskean eri sävyjä, ja jos joku itse pitää niistä, niin go for it! Mutta jos ruskean eri sävyt on valittu vain siksi, että mietitään mitä muutkin ajattelee, niin silloin siinä ei ole mitään kiinnostusta herättävää. Sisustus on kuitenkin aikuisten leikkiä, ja siinä on lupa käyttää mielikuvitustaan :) Kodissa täytyy saada näkyä myös elämisen jäljet, liian siistissä kodissa itse ainakin joudun olemaan koko ajan varuillani, etten vaan sotke tai tuhoa vahingossa mitään :D Ja tuosta rakkaudella sisustamisesta olen samaa mieltä, sen kyllä huomaa, kun joku on pannut itsensä likoon sisustaessaan, on mukava ihailla muiden mielikuvituksellisuutta ja luovuutta.

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo lavuaari-peili-kylppärikompleksijuttu :D Hauska idea :)

  VastaaPoista
 5. Kolmas kuva lastenhuoneena! Ihana satumetsä <3 Viimeisestä kuvasta taas voisin napata tuon arkkusen :->

  VastaaPoista
 6. Henni, nuo laatatkin on jotenkin ihan NAM :DD Odotan kovasti sultakin lisää sisutusposteja ;D

  Marjorie, säkin voisit vähän laittaa sen uuden kodin sisutuskuvia esille :)

  VastaaPoista
 7. Hieno kirjoitus! Tulee ihan surku oman läheisen puolesta joka koittaa myydä kotia huonolta alueelta eikä oikein uskalla tuoda omaa persoonaansa näkyviin. Hänellä olisi varmasti hyvin samanlainen sisustusmaku kuin sinulla, mutta ei vain uskalla kun pelkää ettei se mene kaupaksi...Varmasti paremmin menisi jos laittaisi mielensä mukaan.

  VastaaPoista
 8. Hanna, rohkaise läheistäsi pistämään persoonaansa peliin :) Yllättävän monet kuitenkin nauttivat nähdessään esteettisiä asioita, ja koti joka saa hyvälle tuulelle herättää varmasti enemmän ostohaluja kuin koti, joka on tehty vastentahtoisesti.

  VastaaPoista

Kaikki kommentit maan ja taivaan väliltä tervetulleita, kiva jos jätät merkin käynnistäsi :)