keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Äiti maa, Isä taivas

Tämä viikko on joutunut ja puoleenväliin, tuntuu, että aika vain valuu jonnekin ilman, että sitä edes itse huomaa. Aikahan on suhteellinen käsite, ja niin ollen se välillä kuluu liian nopeasti, ja välillä taas matelee liian hitaasti. Olen keskittynyt parina päivänä lukemaan Da Vinci Koodia, huomaatteko kuinka jäljessä olen aikaani :) Aina kun jokin kohu jostain elokuvasta tai kirjasta on laantunut, vasta sitten oikeastaan huomaan sen olemassaolon. Löysin kirjan kirpparilta, ja se tarttui mukaani, jos olisin tiennyt mitä se pitää sisällään, olisin lukenut sen jo paljon aiemmin. Kirjan innoittamana tutkin Googlen kuvahausta heti Leonardo Da Vincin maalausta Pyhä Ehtoollinen, ja niinpä siinä näytti olevan Maria Magdalena yhtenä opetuslapsista, Jeesuksen vierellä kunniapaikalla. Jeesuksen vaimo ja rakastettu. Naiseus on todellakin uskonnoissa tallattu alimpaan maanrakoon, vaikkakin juuri luonnonuskonnoissa naiseutta palvotaan ja ylistetään. Monessakin uskonnossa juuri nainen ja naisen jumalaisuus on nostettu kunnia-asemaan. Myös Wicca uskontona on nostanut jumalatar käsitteen uskontonsa yhdeksi keskeiseksi asiaksi. Itse uskon siihen, että on olemassa jumaluus, joka koostuu niin feminiinisestä kuin maskuliinisestakin puolesta, Äiti Maa ja Isä taivas. Yhdistyessään tämä jumaluus on täydellisen suloinen sopusointu.

Kirkon olisi jo aika luopua miehisestä käsitteestään, ja nostaa nainen miehen rinnalle. Ilman naisen ja miehen yhdistymistä ei ole elämää, ja nainen on elämän synnyttäjä. Nainen on luojan ylistys ja oodi kauneudelle, ja elämän jatkumiselle.Pukeutumiseni on noudattanut tällä viikolla erittäin käytännöllistä linjaa.Olen touhunnut paljon ponien kanssa pihalla, ja onpa minut pakotettu mukaan puusavottaankin. Sisällä alkaa olla niin kylmä, että olen joutunut pariin otteeseen jo pistämään pystymuuriin valkean, jotta emme paleltuisi. Villasukat alkavat jo olla aika ehdotonta kamaa sisällä touhutessa. Haaveilen mustista "pitsi" villasukista, mahdollisimman pitkällä varrella tietenkin. 


Jotain tuon tyylistä siis halajan. Harmi kun en itse ole mikään neulomisen ihmelapsi, pitänee tilata sukat joltain ystävältä, joka osaa sukat vääntää. Kuva on Kirjavan Kerän nettisivuilta, eli täältä löytyy

Mukavata pikkulauantaita koko konkkaronkalle!

2 kommenttia:

  1. Harmi ku en mäkään osa anäitä tehä :(

    VastaaPoista
  2. Sun pitää Eija opetella :) Siinä sulle vähän iltapuhdetta ;D

    VastaaPoista

Kaikki kommentit maan ja taivaan väliltä tervetulleita, kiva jos jätät merkin käynnistäsi :)