tiistai 20. syyskuuta 2011

Oli synkkä ja myrskyinen yö....

Viime yönä tuuli ja satoi niin, että jokainen seinä natisi ja paukkui. Olin koko eilisen päivän siivonnut keijunpesääni edustuskuntoon, ja oli ihana viettää synkkää ja myrskyistä yötä puhtaassa kodissa kymmenien kynttilöiden loisteessa, teekuppi toisessa ja kirja toisessa kädessä. Syksy on jollain tavalla rauhoittumisen aikaa, luonto hiljenee talvea vasten, ja jää odottamaan uutta syntymää. Odotan kovasti Samhainia, eli Halloweenia, eli Pyhäinpäivää (rakkaalla lapsella monta nimeä) jolloin luonto käy talvilevolle ja on aika muistella jo edesmenneitä rakkaitaan. Tänä vuonna mietin, josko jaksaisin järjestää lastenkutsut, tietenkin naamiaiset :)




Nyt on käsillä viimeiset sadonkorjuun hetket. Sienet ovat jo kutakuinkin hävinneet, mutta juureksia ja hedelmiä vielä riittää. Meidän vanha käppyräinen omenapuumme ei viime vuonna antanut satoa, mutta harvennus auttoi asiaa, ja tänä vuonna omenia on enemmän kuin tarpeeksi. Ei muuta kuin vanhat kunnon omenaviinit käymään :)



Huuto.netistä huutamani pitsimekko pääsi ensimmäiselle kierrokselleen, se oli ehkä vähän lyhyempi kuin ajattelin, ei auta paljoa pyllistellä, jos haluaa säilyttää jotain omana tietonaan :D Sain viikonloppuna kehuja tukkani väristä irakilaiselta pitsanpyörittäjältä,  ja kun kerroin värin olevan hennaa, hän oli erittäin innostunut asiasta. Jostain syystä hän luuli, että henna on Suomessa kielletty aine, ja hämmästyi, kun kerroin, että sitä voi tilata netistä. Mutta hauskaa syyspäivän jatkoa jokaiselle lukijalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit maan ja taivaan väliltä tervetulleita, kiva jos jätät merkin käynnistäsi :)