perjantai 23. syyskuuta 2011

Tänään juhlitaan Madronia!

Vaikka Madron kirjoitetaan olevan 21.9, useimmat juhlivat sitä syyspäiväntasauksena, eli tänään. Madron on siis viimeisen sadonkorjuun juhla, vielä voit keräillä hedelmiä sekä juureksia, myös jotkut yrttitarhan yrtit säilyvät ensimmäisiin pakkasiin, vaikka osa voi jo olla rispaantuneen näköisiä ja kaikkensa antaneita. Tämän päivän jälkeen talvi alkaa todellakin tehdä tuloaan, joten tänään kannattaa juhlia syksyn värejä ja kiittää kaikesta mitä kesä meille antoi.


Madronia voi juhlia monella tavalla. Jotkut tekevät tilaa talvelle, eli siivoilevat pihansa talvikuntoon ja siistivät ja järjestelevät paikkoja sisälläkin. Kesän viimeiset kukat voi poimia koristamaan huoneistoa, ja tietenkin hyvä ruoka kuuluu aina juhliin. Ruuan voi valmistaa viimeisen sadonkorjuun raaka-aineista, perunat, porkkanat, punajuuret, sipulit, hedelmät... Ja tietenkin nauttia sadonkorjuun antimet yhdessä rakkaiden ihmisten kanssa. Kuten aina juhlissa, tekevät kynttilät ja elävät tulet tunnelman, joten voit sytyttää ulkotulia sekä kynttilöitä illan hämärtyessä. Myös patikointiretki metsään perheen tai ystävien kera on oiva tapa juhlia Madronia. Mukaan kuumaa kaakaota, ja vastaleivottua omenapiirakkaa. Jos lähistöllä on laavu, voi sen nuotion äärellä istuskella ja kertoilla tarinoita menneistä ajoista, keijukaisista, menninkäisistä ja haltijoista... Ehkäpä nekin kokoontuvat kuuntelemaan lähistölle....

5 kommenttia:

 1. Mä oon NIIN rakastunut sun blogiisi <3
  Mukavaa Madronia sinne! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvää Madronia sinnekin, ajattelin tehdä omenapiirakkaa tänään namskis<3

  VastaaPoista
 3. henni: ihana kuulla <3 Ihanaa kun tätä kautta tutustuu muihin samanlaisiin "hörhöihin" joilla on mielenkiinto samanlaisiin asioihin kuin itellä :) Hauskaa Madronia myös sulle!

  Leena: Nam, kelpais varmaan mullekin! Mun juhlat vietetään työn merkeissä, mutta fiksuna tyttönä juhlin jo pari päivää sitten :D Hauskaa Madronia omenapiirakan kera :)

  VastaaPoista
 4. Olen luonnon noita ja suuntaukseni on wicca, shamanismi jne. Minulla on kirjoja: wicca opas wiccan harjoittelijoille,green witchcraft 1 ja 3, witch's bible , maan voima ja maa ilma tuli ja vesi maagia luonosta, compitle book of witchcraft, elä maagisesti (keiju kirja). Kysymys: kertooko grimmoire for green witch samoja asioita kun green witchcraft 1-3 vai muuta , minkälainen kirja on solitary witch ja minkälaisia kirjoja olisi alkeista ammattilaiseen eri luonnonuskonnoista esim druidi voodoo aasainusko.

  VastaaPoista
 5. Mista high magic/witchcraft nimiset kirjat kertoo kertooko ne ylemmän tason maagiasta vai rituaaleista.

  VastaaPoista

Kaikki kommentit maan ja taivaan väliltä tervetulleita, kiva jos jätät merkin käynnistäsi :)